Stage blog van Ard!

stage
07
Jul 2017

Mijn stage bij De Tablet Student

Beste lezers,

Mijn naam is Ard Vermaat (20 jaar) en ik doe op dit moment de opleiding Junior Accountmanager. Voor mijn opleiding moest ik een korte stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Na even zoeken kwam ik terecht bij De Tablet Student.

Eerste kennismaking

Vrijwel gelijk toen ik wat research ging doen, zag ik dat het nog maar een jonge onderneming was die in 2015 is opgericht door twee studenten van de Hogeschool Rotterdam. Dit trok gelijk mijn aandacht, aangezien ik opzoek was naar een nieuwe uitdaging. Eenmaal na het nodige contact met de eigenaren (Leon Blaak en Givan Hieralal), was ik aangenomen om binnen deze jonge onderneming mijn stage te kunnen lopen.

Tijdens mijn sollicitatiegesprek vond ik het erg leuk om te zien dat beide heren vol passie over hun bedrijf spraken. Daarbij verliep het gesprek erg soepel en viel mij meteen al op dat het twee jongens zijn, die erg flexibel, eerlijk en vertrouwelijk zijn.

Niet alleen zijn dat erg belangrijke kenmerken, maar hebben zij beide een fijne uitstraling en maar één belangrijk doel voor ogen; dat is natuurlijk zoveel mogelijk senioren helpen om de eenzaamheid te verminderen binnen heel Nederland.

Door deze uitstraling heb ik enorm veel motivatie gekregen om binnen dit bedrijf mijn stage te voldoen en heb ik dit ook met alle plezier kunnen doen.

Het uitzicht vanaf het kantoor van De Tablet Student

Taken binnen De Tablet Student

Voornamelijk heb ik mij afgelopen twee maanden bezig gehouden met de uitbreiding van de onderneming. Zo heb ik een plan van aanpak geschreven, potentiële prospects opgezocht en benaderd, en gekeken hoe ik de onderneming nog meer naamsbekendheid kon laten krijgen.

Om de naamsbekendheid te vergroten, ben ik samen met twee collega’s naar een ondernemerswedstrijd geweest op de Haagse Hogeschool.

Dit was misschien wel een van de leukste ervaringen die ik in mijn stageperiode heb opgedaan. Niet alleen was dit een erg interessante dag met allemaal start-ups, maar hebben wij ook de eventprijs gewonnen. Dit was niet de eerste keer dat het bedrijf daar een prijs heeft gewonnen, want vorig jaar zijn Leon en Givan ook al met de publieksprijs terug naar huis gekeerd. Lees hier meer over de wedstrijd in Den Haag.

Maar er was meer

Dit was overigens ook niet de enige wedstrijd waar ik aan mee mocht doen. In samenwerking met Leon en Givan hebben wij namelijk ook nog een subsidie van €20.000,- gewonnen in de gemeente Loon op Zand. Onwijs mooi om te zien dat De Tablet Student het niet alleen goed doet in Rotterdam en omstreken, maar overal waar wij komen, het bedrijf als een zeer leuk en goed initiatief wordt ervaren. Ook dit was een van de leukste ervaringen die ik heb mogen opdoen binnen  dit fantastische bedrijf. Lees hier meer over de wedstrijd in de gemeente Loon op Zand.

Tabletlessen

Natuurlijk heb ik mij ook bezig gehouden met de belangrijkste taak van de onderneming en dat zijn natuurlijk de tabletlessen. Gelukkig heb ik ook meerdere lessen mogen geven aan de senioren en hun kunnen helpen waarbij dat nodig was. Het moet er ook echt even uit, maar wat een fantastisch mooi en dankbaar werk is dit. De een leert wat meer dan de ander, maar iedereen is keer op keer weer blij als wij zijn langs geweest. Ik ben mij ook erg goed gaan beseffen, dat de ouderen dit ook echt nodig hebben.

Voor ons is het zo eenvoudig, omdat wij met deze technologie zijn opgegroeid. Op het moment dat het juist voor ons zo makkelijk is, dan is er toch niets mooiers aan dan deze kennis over te dragen op de ouderen. Zo kunnen zij net dat stukje contact weer krijgen met de buitenwereld, waardoor zij zich minder eenzaam zullen voelen.

Bedankt!

Om deze reden wens ik Leon en Givan echt het allerbeste toe met de verdere ontwikkelingen van De Tablet Student. Alleen doormiddel van dit soort bedrijven, kunnen wij ervoor zorgen dat de eenzaamheid verdwijnt. Onwijs bedankt jongens!

 

Ard (midden) samen met Leon en Givan op zijn laatste stage dag! Wij wensen Ard veel succes in zijn carrière!

TAGS:

,

OVER DE AUTEUR

Ard Vermaat
Ard loopt stage bij De Tablet Student. Hij houdt zich vooral bezig met het schrijven van blogs en de uitbreiding van het bedrijf.

Reacties (2)

peterJuly 31, 2017

Leuk artikel Ard, en je hebt een prachtig uitzicht daar in Rotterdam 🙂

maikelNovember 3, 2017

Goed om te lezen dat je het naar je zin hebt gehad bij De tablet student!

Laat een reactie achter!