De Tablet Student in Het Algemeen Dagblad

Algemeen Dagblad
30
Aug 2017

Vorige week stond De Tablet Student met veel trots in Het Algemeen Dagblad. Heeft u het bericht gemist? Lees het dan hieronder!

Senioren in de rij voor tabletles van studenten

Senioren staan in de rij voor jongeren die hen leren omgaan met een tablet. Het bedrijf De Tablet Student, gerund door twee leerlingen van de Hogeschool Rotterdam, groeit als kool.

Ruim 300 ouderen uit de regio kregen afgelopen jaar al door een student uitgelegd hoe zij hun tablet ontgrendelen, verbinding maken met wifi en een e-mail sturen. Zij volgden thuis privéles of woonden in een zaaltje één van de vijfdelige cursussen bij.

Het bedrijf De Tablet Student is vorig jaar als studieopdracht opgericht door Leon Blaak (21) en Givan Hieralal (20), beiden student Small Business aan de Hogeschool Rotterdam. Na het behalen van een goed cijfer lieten zij hun onderneming niet inslapen. Sterker nog: ze groeien rap.

Het aantal bereikte senioren moet binnen een jaar verdrievoudigen. Om dit te bereiken breidt De Tablet Student uit naar andere provincies. In Noord-Brabant helpt de gemeente Loon op Zand met een subsidie die winnaars van een ideeënwedstrijd krijgen. In Noord-Holland sluit een stichting aan die hier veel contacten heeft.

Betalen

De jonge ondernemers smeden vooral warme banden met zorginstellingen, die de lessen herhaaldelijk inplannen en soms betalen voor hun bewoners. Inmiddels staan ook gesprekken gepland met tehuizen in Hoorn, Volendam en Hilversum. ,,Afgelopen week hebben wij vijftig sollicitatiegesprekken gevoerd met studenten uit andere provincies, waarvan we er minstens twintig willen aannemen als docent”, zegt Hieralal, die nu tien docenten in dienst heeft.

Hij denkt dat zijn onderneming zich juist door de studenten onderscheidt van andere aanbieders van tabletlessen. ,,Andere lessen worden vaak gegeven door oudere vrijwilligers die vooral als vraagbaak fungeren. Voor onze studenten is met elektronica omgaan een tweede natuur. En we werken volgens een uitgebreid lesprogramma.”

Prijzen

Het groeiende lesbedrijf won in één jaar zeven prijzen voor studenten en start up’s. Alle jury’s roemen hun eenvoudige idee, de maatschappelijke impact ervan en het feit dat het tweetal de onderneming runt naast de studie. De Hogeschool Rotterdam ondersteunt De Tablet Student door kantoorruimte te sponsoren in het innovatiecentrum in het Groot Handelsgebouw. ,,Dat zijn gewilde plekken, dus daar staan ook eisen tegenover zoals groei. Dat zit wel goed, het is de bedoeling dat wij volgend jaar kunnen leven van deze onderneming.”

Meedoen

De Tablet Student organiseerde haar eerste lessen in cultureel centrum De Brinkhoeve in Poortugaal. In september start de cursus hier opnieuw. Lees hier meer over de lessen in Poortugaal. Wij willen namens De Tablet Student het Algemeen Dagblad (Jitske-Sophie Venema ) hartelijk danken voor de publiciteit!

Naast het bericht was er de afgelopen weken meer publiciteit voor De Tablet Student. Klik hier om het nieuwsbericht van De Nationale Onderwijsgids te lezen!

OVER DE AUTEUR

Givan
Givan is de mede-oprichter van De Tablet Student.

Laat een reactie achter!