Alle verschillen tussen tablets!

verschillendetablets
05
Feb 2018

‘Ik ben opzoek naar een tablet, maar ik weet niet goed voor welk merk ik moet kiezen’. Deze vraag is natuurlijk erg goed te begrijpen als u er nog nooit één hebt aangeschaft. Er zijn veel verschillende merken tablets, de bekendste zijn Samsung & Apple.

Maar wat is nou daadwerkelijk het verschil tussen deze tablets, waarom zijn de prijzen zo erg gevarieerd en welke tablet pas het beste bij mij? Hierbij de verschillen/eigenschappen van de tablets:

Apple…

Appleipad
Apple iPad

heeft het grootste en beste app-aanbod

o   Apple heeft momenteel meer dan 2 miljoen apps. Daarvan is meer dan de helft speciaal voor Apple aangeboden. Dat houdt in dat er enorm veel mogelijkheden zijn.

is simpel en duidelijk

o   Apple staat dus erg bekend om hun producten die erg simpel en logisch werken. Dat is voor senioren erg prettig.

heeft de beste hardware/software combinatie

o   Aangezien Apple zowel software als hardware bouwt sluiten deze naadloos op elkaar aan, dit zorgt voor een fijne besturing.

heeft een enorm accessoire-aanbod

o   Er zijn veel accesoires voor Apple producten. Dat is natuurlijk omdat wereldwijd Apple erg populair is. Voor de iPads heb je dus ook veel soorten accessoires. Denk hierbij aan een ingebouwd toetsenbord, een aluminium hoes en een speciale draagbare tas voor de iPad.

Android…

androidtablet
Samsung (Android) tablet

heeft de beste integratie met Google diensten

o   Je kunt dan denken aan: Google, Gmail, Google kalender, YouTube, Google Maps en Google Drive. Deze diensten hebben altijd als eerst als enige de beste integratie en apps op het Android systeem.

is meer open

o   Doordat Android meer open is kan je makkelijk veranderingen doorvoeren als gebruiker in het systeem. Je kan dan bijvoorbeeld een ander soort toetsenbord gebruiken. Er zijn dus een hoop aanpassing die je kan maken om uiteindelijk je persoonlijk ideaalscenario te krijgen.

staat widgets toe

o   Hierdoor onderscheidt Android zich heel van de grootste concurrent. Je kan bijvoorbeeld denken aan een widget van het huidige weer. Dan zie je alle informatie over het weer op je beginscherm.

 heeft veel keuze in hardware en prijsklassen

o   Heeft heel veel verschillende hardware (programmatuur) op de markt. Dus daarin zijn ook veel prijsklassen. Voor iedereen is er een Android tablet die bij hem of haar het beste past. Zo zijn er al tablets vanaf 50,- euro.

iPad

meest populair bij senioren

De grootste reden daarvoor is natuurlijk het simpele en duidelijke gedeelte van Apple. De producten werken erg simpel en logisch. Daarnaast heeft de iPad een goed leesbaar scherm. kun je via instellingen de letters vergoten mocht het niet groot genoeg zijn. De iPad is daarnaast erg sociaal, je kunt heel gemakkelijk contact onderhouden met de buitenwereld. Met de iPad kun je gemakkelijk FaceTime gebruiken om contact te hebben met bijvoorbeeld je kleinkinderen. Met Apple kan er weinig misgaan. Apple controleert alle apps die in de App Store verschijnen. Daardoor is de kans vrij klein op virussen en andere malware. Als laatste punt is er een duidelijke homeknop om op te klikken mocht een app vastlopen.

App Store
Appstore iPad

Feitje
Een groot aantal bedrijven, waaronder het Nederlandse Ziggo bijvoorbeeld, focust zich eerst op de applicaties voor de iPad alvorens een complete applicatie voor Android-tablets te ontwikkelen. Pas als er een goed werkende app is ontwikkeld voor iPad kijken veel bedrijven pas naar de mogelijkheden voor de Android-tablets.

De Tablet Student

Biedt lessen aan in het gebruik van een tablet. Dus dat geldt voor de Android, als voor de iPad-tablets. Dat kan zowel in een groepsverband als individueel. Wij vinden het niet alleen belangrijk dat we je wat bijleren van de tablets, maar ook dat de senioren bij elkaar komen en elkaar kunnen leren kennen. Wij nemen altijd ruim de tijd om rustig stap voor stap les te geven. Wij werken erg geduldig en betrouwbaar. Wij denken met u mee en zijn erg transparant.

Er is een breed aanbod binnen de tablets, dus daarin zijn ook veel prijsklassen. Voor iedereen is er een tablet die bij hem of haar het beste past. Neem contact met ons op om een tablet te huren of vraag om advies.

Groepsles bij De Tablet Student

 

 

 

 

OVER DE AUTEUR

Jimmy
Jimmy volgt de opleiding Marketing & Communicatie en loopt stage bij De Tablet Student

Laat een reactie achter!