Welke tablet past het beste bij mij?

welke tablet?
05
Sep 2017

Welke tablet past het beste bij mij?

Dit is een vraag die een ieder aan zichzelf zal stellen op het moment dat hij of zij een tablet gaat kopen. Stel jezelf in zo’n geval een aantal vragen?

  • Wat is mijn budget?
  • Hoeveel waarde hecht ik aan veiligheid?
  • Hoe belangrijk vind ik de Store waar ik apps kan downloaden?
  • In hoeverre wil ik mijn tablet kunnen inrichten?
  • Hoeveel geheugen heb ik nodig?
  • Wil ik mijn tablet vaak meenemen?
  • Welk formaat past bij mij?
  • Wil ik films of uitzendingen gemist bekijken op mijn tablet?
  • Welke tablet is duidelijk en overzichtelijk?
  • Is het scherm helder genoeg?

Dit zijn meerdere vragen die erg belangrijk kunnen zijn bij het budget. Persoonlijk raden wij altijd een iPad aan voor senioren. De iPad is namelijk een erg overzichtelijke tablet en gemakkelijk te besturen. Verder kan je alle apps uit de Appstore zonder enig gevaar voor virussen downloaden. Dit komt omdat Apple alle apps controleert die in de Appstore staan.

Prijsverschillen per tablet

Wel is het zo dat de iPad een stuk duurder is dan de tablets van Android of Windows. Mocht het budget nu te klein zijn voor een nieuwe iPad kunt u altijd nog een tweedehands iPad op de kop tikken. Maar wilt u toch graag een nieuwe tablet raden wij een tablet aan van Android. Met een Android tablet heeft u ook tegelijkertijd dan meer mogelijkheden om uw tablet naar uw eigen smaak in tewelke tablet richten. Dit kunt u op de Android tablet wat meer doen dan bij een iPad. Daarbij is de Android tablet er in vele varianten en ook vrijwel de goedkoopste op de
markt. Windows en Apple tablets zijn toch altijd een stukje duurder.

Actief met de tablet

Vind u het leuk om regelmatig apps te downloaden? Dan raden wij u zeker aan om een iPad of een Android tablet te nemen. Windows heeft namelijk beduidend minder apps in hun store staan. Verder is Windows meer bedoeld voor de wat zakelijke klant. Met de Windows tablet kan je namelijk gemakkelijk administratie regelen en sneller mailen.

De belangrijkste tip, testen!

Uiteindelijk is het bij het kopen van een tablet altijd belangrijk dat u deze eerst in de winkel gaat testen. Test hem dan ook gelijk even op de helderheid en de grootte van het lettertype. Het lettertype kan tegenwoordig vaak versteld worden bij tablets, maar desondanks kan het misschien toch te klein zijn voor u. Zorg er daarom voor dat u hier goed naar kijkt en wij raden u ook altijd aan om een kijkje te nemen in de winkel i.p.v. de tablet te bestellen via internet. Meer informatie? neem dan contact met ons op!

 

 

TAGS:

, ,

OVER DE AUTEUR

Givan
Givan is de mede-oprichter van De Tablet Student.

Laat een reactie achter!