5 tips waardoor jouw iPad sneller wordt!

Blog: snellere iPad
05
Jul 2017

Hoe maak ik mijn iPad sneller?

Sinds wij begonnen zijn met De Tablet Student, krijgen wij vaak vragen binnen van senioren. Staat je vraag er niet tussen in de blogs? Dan kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen en helpen wij je graag verder.

Schakel automatische achtergrondprocesen uit

Optie 1: (Navigeer naar instellingen >  iTunes & App Store en Automatische Downloads uitschakelen

 Optie 2: Algemeen > Ververs op achtergrond)

Verwijder berichten en audioberichten die je niet meer nodig hebt

Foto’s en video’s nemen een groot deel van het geheugen in van een tablet. Door deze eens in de zoveel tijd te verwijderen, zal dit er voor zorgen dat de tablet sneller wordt.

Schakel jouw animaties uit

Als je jouw (oudere) tablet vlotter wilt laten werken en tegelijkertijd ook heel wat accu wilt besparen, is dit één van onze beste tips.

Navigeer naar instellingen > toegankelijkheid > verminder beweging aanzetten. Hierdoor zullen er minder animaties zijn en zal dit een hoop energie besparen voor de tablet.

Verwijder cookies en data van Safari op je iPad

Ga naar instellingen > Safari > wis geschiedenis en data. Hierdoor zullen veel opgeslagen gegevens verwijderd worden. Pas hierbij wel op dat ook automatische wachtwoorden verloren kunnen gaan.

Reset je iPad

Als jouw iPad al enige tijd oud is kan het soms erg vervelend zijn als de tablet enorm langzaam is. Een goede optie hiervoor is om je iPad te resetten. Dit zal je gegevens niet verwijderen maar wel het tijdelijke geheugen van de iPad wissen. Een reset uitvoeren is heel gemakkelijk. Je kan enkel je home-knop en ontgrendel-knop tegelijk ingedrukt houden tot je het Apple logo tevoorschijn ziet komen. Nu gaat de iPad automatisch resetten. Let wel op, dit kan enige tijd duren als hij wat ouder is.

Behoefte aan nog meer hulp van onze studenten? Neem dan contact met ons op!

 

 

 

 

TAGS:

, ,

OVER DE AUTEUR

Ard Vermaat
Ard loopt stage bij De Tablet Student. Hij houdt zich vooral bezig met het schrijven van blogs en de uitbreiding van het bedrijf.

Laat een reactie achter!