Hoe maak ik mijn Android tablet & smartphone sneller?

Android tablet smartphone
15
Jul 2017

Hoe maak ik mijn Android tablet / smartphone sneller?

Verwijder je widgets op je beginscherm

Vele gebruikers hebben hun startscherm volstaan met widgets. Die vragen continu energie van de tablet aangezien dit ook soms kan gaan om ‘live’ widgets. Verwijder deze widgets regelmatig, zodat je hierdoor het werkgeheugen van de tablet snel kan houden.

Stop de animaties op je tablet

De achtergrond van de tablet kan een wallpaper zijn. Dit wil zeggen dat het geen vaste afbeelding is maar een kort spelend filmpje. Vervang deze voor een vaste afbeelding, zodat dit de accu zal besparen en het werkgeheugen sneller zijn werk kan doen. In de instellingen van je tablet kan je eenvoudig animaties of apps uitschakelen. De animaties zorgen ervoor dat de tablet er leuk uit ziet. Dit heeft als nadeel dat de tablet erg langzaam wordt door alle bewegende afbeeldingen.

Verwijder alle onnodige apps, foto’s etc.

Een tablet heeft maar een beperkt opslaggeheugen. Als er meerdere apps op staan, zorgt dit ervoor dat de tablet langer moet zoeken en het dus langzamer wordt. Zorg er daarom voor dat je alle onnodige apps, foto’s en andere opties verwijdert. Hierdoor raakt het geheugen van de tablet niet overvol, waardoor het beter zijn werk kan uitvoeren.

Installeer een Task manager op je tablet

Een Task manager zorgt ervoor dat het alle apps die niet worden gebruikt, gelijk worden afgesloten. Dit heeft als gevolg dat de tablet sneller wordt.

Installeer een Startup Cleaner

Met de Startup Cleaner kan je precies zien welke apps geactiveerd worden en kan je er dus voor kiezen om sommige apps stop te zetten om de tablet te optimaliseren en hem sneller te maken.

Alle kleine beetjes helpen

Stel je bent de tablet aan het gebruiken en de Bluetooth functie staat aan maar er is geen apparaat verbonden. Zet deze dan uit, want ook dit zorgt ervoor dat je tablet langzamer kan worden. Dit geldt ook voor GPS, Wifi, Vliegtuigstand etc.

Ik heb alle bovenstaande opties geprobeerd om mijn tablet sneller te maken, maar nog steeds is hij erg langzaam.

Natuurlijk willen deze opties niet altijd helpen. Als een tablet/smartphone namelijk al meer dan vijf jaar oud is, dan is er vaak weinig meer aan te doen. Dit komt vaak doordat de producent van de tablet gebruik maakt van nieuwe updates. Zo kan het voorkomen dat u sommige apps niet meer kunt downloaden uit de Playstore, omdat u nog niet de nieuwste Android update heeft en dit ook niet mogelijk meer is op uw tablet. Het is in zo’n geval vaak makkelijker om een nieuwe tablet te kopen in plaats van de tablet weg te brengen voor onderhoud.

Geen Android tablet? Klik hier voor tips om je iPad sneller te maken! of Hier voor alle andere blogs van De Tablet Student.

 

 

 

OVER DE AUTEUR

Ard Vermaat
Ard loopt stage bij De Tablet Student. Hij houdt zich vooral bezig met het schrijven van blogs en de uitbreiding van het bedrijf.

Laat een reactie achter!