Skype downloaden voor Windows

01
Mar 2018

Skype voor Windows

Met het programma Skype kunt u via de computer, smartphone of tablet (video)bellen. Dat is gratis als u naar andere Skype-gebruikers belt. Ook naar ‘normale’ telefoonnummers kunt u bellen, maar dat kost geld. In deze blog leest u over hoe u skype (gratis) kunt downloaden en hoe u het gebruikt. Wanneer u Skype wilt gebruiken op de computer of laptop, dient deze wel te beschikken over een webcam.


Skype downloaden 

Op https://www.skype.com/nl/ kunt u Skype downloaden, dit is geheel gratis. U kunt op het balkje ‘’Skype downloaden’’ klikken. Nu wordt u door gewezen naar de Microsoft Store. Bij sommige computers/laptops staat Skype er al automatisch op. U kunt dan gelijk op het knopje ‘’Start’’ klikken, anders klikt u op ‘’Downloaden’’.

Wanneer u Skype heeft gedownload kunt u Skype opstarten.


Skype aanmaken

Skype werkt met een Microsoft-account. Toen u de computer/laptop kocht heeft u waarschijnlijk zo’n account aan moeten maken en moeten inloggen op de computer/laptop. Het kan zijn dat u automatisch bent ingelogd op Skype. Als dit het geval is geldt het onderstaande niet voor u en kunt u verder naar het volgende kopje. Wanneer u wel een Microsoft-account heeft maar niet automatisch wordt ingelogd kunt u dit doen door op ‘’Aanmelden’’ te klikken. Wanneer u geen Microsoft account heeft moet u er een aanmaken. Dit doet u door het vakje ‘’Nieuw account’’ te klikken. U kunt kiezen uit twee opties: 1. aanmelden met een telefoonnummer of 2. aanmelden met een mailadres. Wanneer u voor optie 1 kiest heeft u wel een mobiel nodig, dus geen vaste telefoon. Wanneer u een van de opties heeft gekozen kunt u uw gegevens invullen en de verdere stappen volgen.


De tekens
In Skype ziet u bovenin een aantal symbolen.

  • Het belletje: hierin zit u uw meldingen.
  • Het boekje: hier ziet u al uw contacten.
  • De puntjes: hier kunt u een nummer invoeren die u wilt bellen. Dit kost wel geld.
  • De videorecorder: hiermee kunt u iemand videobellen
  • Het telefoontje: hiermee kunt u iemand bellen zonder beeld
  • Poppetje met het plusje: hiermee kunt u een deelnemer toevoegen aan de chat. Met deze optie kunt u een groep maken. U kunt naar de groep bellen, dan bellen jullie bijvoorbeeld met zijn drieën tegelijk.


Contacten toevoegen
Wanneer een kennis met wie u bijvoorbeeld wilt videobellen niet in uw contacten staat moet u eerst een chat beginnen met hem of haar. Diegene moet dan wel over Skype en een account beschikken. In het beginscherm van Skype zie u een balkje met ‘’Zoeken in Skype’’. Hier klikt u op en vervolgens toetst u de naam, het e-mailadres òf het telefoonnummer in. U kunt de persoon nu een berichtje sturen of (video)bellen.

Vragen?

neem contact op met De Tablet Student middels info@tabletstudent.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAGS:

OVER DE AUTEUR

Jimmy
Jimmy volgt de opleiding Marketing & Communicatie en loopt stage bij De Tablet Student

Laat een reactie achter!